Alle lichtjes branden in de vijver: zo verraste het Vijverfestival iedereen op vijftiende verjaardag

By 23 juli 2018Nieuws

Wat vond je nu het hoogtepunt van het vijftiende Vijverfestival, vragen veel mensen me. Geen moment twijfel ik: toen de zon onderging en de duisternis zich langzaam meester maakte over het festivalterrein, werden de festivalgangers betoverd door lichtgevende bloemen in de vijver. Een prachtig nachtelijk tafereel. ”Fantastisch”, klonk het op de gezellig drukke weide voor het Vijverpodium.

Toegegeven: ik heb er geen idee meer van hoe ik mijn vijftiende verjaardag destijds gevierd heb. Wellicht ontving ik vrienden bij me thuis of ging ik met hen wat pintjes drinken. Maar ik weet het dus niet meer zeker. Om te vermijden dat ook de vijftiende verjaardag van het Vijverfestival er één zou worden die we ons niet zouden herinneren, haalden de organisatoren alles uit de kast.

Ten eerste was er natuurlijk de knappe tentoonstelling in cc Westrand. Ik kan alleen maar hopen voor u dat u erbij was. Een unieke blik achter de schermen werd het, met allerhande leuke verhalen uit de backstage en van de organisatoren. Of wist u dat alle vrouwen zo uitkeken naar de komst van Gabriel Rios dat ze een codenaam voor hem bedacht hadden – “snoepbrochette” – zodat ze zonder problemen over hem konden roddelen? En dat een reporter van FM Brussel die zonder dat ze het wisten verklapt had aan de Puerto Ricaanse zanger?

Een verjaardag is natuurlijk pas echt een verjaardag wanneer er gefeest wordt. En feesten deden we op het Vijverfestival, tijdens optredens onder meer Johan Verminnen, Mensch, Erger Je Niet, de Rode Duivels, Douglas Firs en TheColorGrey. Maar het werd echt bijzonder toen we onze verrassing voor de festivalgangers onthulden. Veel mensen hadden in de loop van de dag al gezien dat er lelies in de vijver lagen, maar zij konden niet voorspellen dat het om vuurlelies ging, die ’s avonds aangestoken werden en voor een prachtig lichtspektakel zorgden in de vijver.

(lees verder onder de foto’s)

“Prachtig”, hoorde ik een meisje, dat in het gras in de armen van haar lief lag, zeggen. “Het is hier al zo mooi, maar nu nog meer.” Enkele andere mensen spraken me er ook over aan. “Dat is echt een goed idee van jullie.” Een blik op sociale media leerde me dat ook daar heel wat foto’s gedeeld werden van de mooie lichtjes. “Geniaal idee”, schreef iemand. “Bloemetjes in de vijver = winnaar”, schreef iemand anders. Onze fotografen maakten er alvast gretig beelden van. Hier zie je er enkele.

Guy Stevens

Author Guy Stevens

More posts by Guy Stevens