Alles wat je moet weten over het geweldige dertiende Vijverfestival

By 12 juli 2016Nieuws

De dertiende editie van het Vijverfestival zit erop. Was je een van de 10.000 aanwezigen, dan had je wellicht twee erg geslaagde festivaldagen. Maar voor wie er niet was, overlopen wij graag nog even wat er zoal te beleven viel.

Vijverfestival-41Een Vijverfestival dat twee dagen duurt. Na de matige opkomst van vorig jaar op vrijdagavond twijfelden we even of het wel een toekomst had. Toch hielden we vol en pakten we met Brihang en Mensch, Erger Je Niet zelfs uit met grotere namen op vrijdagavond. Het sloeg aan, met als gevolg ruim 1.500 aanwezige festivalgangers. Lees er hier alles over.

Op die geslaagde vrijdagavond gingen twee van onze organisatoren langs bij de West-Vlaamse rapper Brihang en het Brusselse dj-duo Mensch, Erger Je Niet. Het leverde een gezellige en een lichtjes erotisch interview op.

Zaterdag

vijver-festival-final-8Op zaterdag schakelden we een versnelling hoger. Naar jaarlijkse gewoonte kon je dan rond het kasteel van Dilbeek terecht voor randanimatie, optredens op twee podia, workshops en spelletjes in het kinder- en tienerdorp en lekkers uit alle windstreken op onze wereldmarkt. Bovendien kon je ook gezellig een pintje drinken uit onze speciale festivalbeker in de blakende zon.

Onze fotografen liepen heel de namiddag rond in het kinder- en tienerdorp en de rest van het festivalterrein en maakten er tal van knappe foto’s. Bekijk ze hier.

fEen van de manieren waarop we onze festivalgangers elk jaar proberen te verrassen, is aan de hand van randanimatie. Muzikanten die plots tussen het volk opduiken bijvoorbeeld, zoals De Pandoering dit jaar deed. Of zelfs dieren en poppen, zoals de iPuppets en het Wild Zwijn.

Maar een festival gaat natuurlijk ook gepaard met muziek en daarvoor kwamen dit jaar heel wat straffe bands naar Dilbeek. Onder meer het Zweedse Räfven, La Fanfarria Del Capitan uit Argentinië en de Belgische kleppers Arquettes, Faces on TV, Meuris en Freaky Age waren van de partij. Lees er hier meer over.

“Geweldig naar uitgekeken”

Twee dagen lang trokken organisatoren Laura en Guy de weide rond om bands te interviewen. Dat leverde onder meer bijzonder boeiende gesprekken op met Radio Oorwoud, Kirstie DiAlegria, Faces on TV en Freaky Age. Die laatsten herhaalden op Ring-TV nog eens hoe hard ze naar het festival uitgekeken hadden.

Het meest diepgaande interview was dat met Stijn Meuris, die meteen ook voor het meest hilarische moment van het Vijverfestival 2016 tekende.

Zaterdag-deel-2-(74-van-77)

Een fijne verrassing was er ook maandagavond. Nadat we met ons festival al tweemaal genomineerd werden voor een European Festival Award en we dit jaar net naast de prijs van Dilbeeks Evenement van het Jaar grepen, was het dan toch prijs. Van de Dilbeekse Cultuurraad kregen we de Cultuurprijs. Lees er hier alles over.