Clement Peerens Explosition headliner, ook Merdan Taplak, Tout Va Bien en Mensch, Erger Je Niet komen

By 27 mei 2017Nieuws

De headliner van het Vijverfestival in Dilbeek is bekend: de Antwerpse rockband Clement Peerens Explosition komt het Vijverpodium injecteren met een stevige en bijwijlen hilarische dosis rock & roll. Ook Merdan Taplak Orkestar, Tout Va Bien en Mensch, Erger Je Niet komen naar het festival, net als kindergroep De Hippe Gasten.

De voorbije drie weken gingen de fans van het Vijverfestival op zoek naar De Eend. Aan de hand van een dagelijkse tip moesten ze elke week één band raden die op zaterdag 8 juli komt optreden op het festival. “De actie was net als vorig jaar een succes”, zegt Vijverfestival-woordvoerder Guy Stevens. “Enkele honderden mensen bezochten de website en vulden het formulier in om te raden wie De Eend was. We zijn tevreden.”

Met de onthulling van de drie namen zijn de drie grootste namen voor het Vijverfestival bekend: Tout Va Bien, Merdan Taplak Orkestar en Clement Peerens Explosition. “Tout Va Bien zagen we de jongste maanden groeien en steeds dansbaarder worden en van het geweldige feestje dat Merdan Taplak en zijn blazers hier enkele jaren geleden bouwden wordt nog steeds gesproken. Headliner wordt CPeX, de geweldige Antwerpse rockband die binnenkort met nieuw werk komt maar natuurlijk ook zal putten uit hun talrijke klassiekers. We zijn fier op onze line-up, want zoals steeds is er voor elk wat wils. Dat aangevuld met onze vrijdagavond heeft alles om een geweldige veertiende editie te krijgen.”

De line-up is intussen helemaal rond: ook De Hippe Gasten komen – “een groep voor de kinderen, maar ook de ouders zullen plezier hebben” – en de afsluiters worden Funky Bompa op het Zuiden Zindert-podium en Mensch, Erger Je Niet op het grote Vijverpodium. “Door het feestje dat zij vorig jaar op vrijdag bouwden, hebben we geen moment getwijfeld om hen opnieuw te boeken en dit keer het festival te laten afsluiten. Ze beloven trouwens een verrassing, maar daarover later meer.”

Overzicht van de line-up:
Vrijdag 7 juli:
17 – 19u30: dj Roberto
19u30 – 21u: André Brasseur
21u – 23u: Groovz Galore
23u – 1u: La Fête en Slip Soundsystem
Zaterdag 8 juli
Vijverpodium:
16u-17u: ELLE
18u-19u: Portland
20u-21u: Jacle Bow
22u-23u: Clement Peerens Explosition
00u-01u: Tout Va Bien
01u-03u: Mensch, erger je niet
Zuiden Zindert-podium:
14u-15u: Hippe Gasten
17u-18u: Koba
19u-20u: Sens Unique
21u-22u: Zwangere Guy
23u-00u: Merdan Taplak Orkestar
00u-01u: Funky Bompa