De avond van André Brasseur: Vijverfestival beleeft geslaagde eerste dag

By 8 juli 2017Nieuws

Het Vijverfestival telt dit jaar opnieuw twee festivaldagen. Op dag één leverde de komst van André Brasseur een nog groter feest op dan verhoopt. Daarna was het aan Groovz Galore en La Fête en Slip Soundsystem om Dilbeek murw te slaan.

Opmerkelijk zicht vrijdagavond: op de eerste rij voor het podium stonden geen jongens en meisjes, wel mannen en vrouwen die de 40, de 50 en zelfs de 60 al overschreden hadden. Daar was een goeie reden voor: André Brasseur was vanuit zijn woonplaats Wépion naar Dilbeek afgezakt met zijn bende uitstekende muzikanten om een feestje te bouwen waar fel naar uitgekeken werd.

Het resultaat was er ook naar: al snel daagde al heel wat volk op. Meer dan een half uur voor het podium spraken we met een fan voor het podium. “Ik ben helemaal vanuit Bergen naar hier gekomen om André te zien”, zegt hij. En hij is duidelijk niet de enige.

Met Isolde Lasoen éénmalig op drums werd het een fijne bedoening. “Ik vond het echt leuk”, zei Brasseur na het optreden. “De mensen hebben er toch van genoten, lijkt me.”

Na Brasseur mocht Groovz Galore – de dj-naam van de naar München uitgeweken Dilbekenaar Dirk Moustie – het podium op. Hij begon rustig, mixte vlot hedendaagse hits met wat oudere klassiekers en zwierf van genre naar genre. Een plezier voor het oor, maar ook voor het oog: check zijn geweldige hemd maar eens op de foto’s.

Om de avond in stijl af te ronden, mochten de heren van La Fête en Slip Soundsystem het podium op. Hun danseressen hadden in laatste instantie afgezegd, maar de MC, de dj’s, saxofonist Martin Le Vilain en de nodige confettikanonnen waren genoeg voor een groot spektakel. Dilbeek ging dansend de nacht in.

Guy Stevens

Author Guy Stevens

More posts by Guy Stevens