De weergoden zijn met ons: dit zijn de voorspellingen voor het vijftiende Vijverfestival

By 11 juli 2018Nieuws

Het jaarlijkse feest aan het kasteel van Dilbeek, in de volksmond gretig het Vijverfestival genoemd, is dit jaar aan editie vijftien toe. Dat daar heel wat straffe optredens te zien zullen zijn, weet je intussen wel. Maar vandaag werden we ook op klimatologisch vlak voor eens en voor altijd gerustgesteld door de weermannen- en vrouwen: het wordt zonnig.

Wat een genot was het de voorbije weken. Elke dag baadden we in de zon en duimden we massaal dat we ook op het Vijverfestival goed weer zouden hebben. Elke dag hielden we de weerberichten in de gaten en vandaag kunnen we met stellige zekerheid zeggen dat we op weg zijn naar een heerlijk zomers Vijverfestival.

“Vrijdag wordt het vlot 26 graden”, zegt Sabine Hagedoren. “We krijgen bijna de hele dag zon.” Johan Verminnen zal optreden bij heerlijke temperaturen, beaamt Jill Peeters. “Vrij veel zon en maxima tussen 21 en 26 graden.”

En dan volgt een zonnig en warm weekend, aldus Peeters. “Het wordt erg warm bij middagtemperaturen tussen 22 graden aan zee en 27 graden in het centrum. De droogte houdt aan.” Ook Hagedoren is positief gestemd. “In het weekend wordt het nog een paar graden warmer. Ook dan blijft het overwegend zonnig, meer dan enkele hoge sluierwolken of wat onschuldige schapenwolkjes krijgen we niet te zien.”

Je paraplu hoef je dus niet mee te brengen.

Guy Stevens

Author Guy Stevens

More posts by Guy Stevens