Delvis toont zijn immense talent op het Vijverfestival: “Wat een unieke locatie”

By 15 juli 2018Nieuws

Wat nonchalant stapte hij de backstageruimte binnen. Niels Delvaux, de man die bekender is als zijn alter ego Delvis, kent dan ook geen kapsones. De Landenaar met de onwaarschijnlijk knappe soulstem wordt vergeleken met Marvin Gaye en Otis Redding en toonde op het Vijverfestival dat die vergelijking niet uit de lucht gegrepen is.

Wanneer we Delvis in de backstage aan de Alenatoren treffen, is hij net aangekomen en kijkt hij zijn ogen uit. “Ik ben hier al geweest hoor, in Dilbeek. Een vriend van me uit Landen heeft een huis gekocht in Dilbeek en we hebben hier dan eens een stevig feestje gedaan. Dat was in een park, maar ik denk niet dat het dit park was.”

Het Vijverfestival kende hij nog niet. “Tot de boeking binnenkwam had ik er nog nooit van gehoord. Het is een heel aangename verrassing. Een toplocatie, schitterend. Uniek in België. Een heel sterke line-up ook.”

Zenuwen

Veel artiesten weten graag van tevoren waar ze terecht zullen komen en zoeken informatie op over het festival waar ze zullen spelen. Delvis deed dat niet. “Ik doe dat nooit. Op Pukkelpop weet ik wel wat ik moet verwachten, maar elders zoek ik het niet op. Dat creëert stress bij mij die ik liever wil vermijden. Ik laat het gewoon op mij afkomen, dat is het leukste.”

Het wordt een vrij rustige zomer voor Delvis. “Bewust”, zegt hij. “We zijn aan een nieuw album aan het schrijven. We hopen snel een nieuwe single uit te brengen en dan nog wel wat optredens te doen. Maar tegen het einde van het jaar moet ons volledige album klaar zijn om er dan hopelijk volgend voorjaar mee naar buiten te komen.”

Tegenbeweging

We kennen Delvis van toegankelijke en poppy souldeuntjes met veel blazers en zijn warme gezang. De nieuwe plaat ligt niet zeker in die lijn. “Er is een tegenbeweging gekomen. De eerste single is de brug tussen het oudere poppy materiaal en wat we nu willen doen. De tweede single wordt nog iets alternatiever. Ik ben niet van plan om heel mijn leven dezelfde muziek te maken. Ik denk dat ik heel mijn leven op zoek ga zijn naar het gouden straatje waarin ik wil wonen.” De idolen van Delvis passen in datzelfde straatje. “Het zijn artiesten die doorheen hun carrière evolueerden en blijven evolueren zijn.”

Klassieke slotvraag in alle Vijverfestival-interviews: de muziek van welke drie bands of artiesten zou je meenemen naar een onbewoond eiland zonder ontvangst? “Ik dacht dat je geen moeilijke vragen ging stellen”, zegt Delvis lachend. “Moeilijk. Chet Baker, Aretha Franklin en Billie Holiday. Die laatste is mijn grootste idool, dat er altijd was doorheen de verscheidene fases in mijn leven.”

#vijverfestival #delvis

A post shared by Bram Vanslambrouck (@bramvanslambrouck) on

Guy Stevens

Author Guy Stevens

More posts by Guy Stevens