Dit valt er dit jaar te beleven in ons kinder- en tienerdorp

By 12 juni 2017Nieuws

Naar goede gewoonte zal het kinder- en tienerdorp ook dit jaar jong en iets minder jong vermaken tijdens het Vijverfestival. Over goede gewoontes gesproken: dit jaar staat het hele dorp in teken van je goed voelen en bewegen.

Een hindernissenparcours maakt zijn opwachting, maar ook het blotevoetenpad van vorig jaar zal opnieuw bewandeld kunnen worden. Ben je eerder een fietser?  Dan kan je terecht op onze koersfietsen voor een race tegen de tijd of je beste vriend. De rest van je energie kan je zeker nog kwijt tijdens een initiatie breakdance, of steek je liever je handen uit de mouwen? Dan kan je als een echte Bob de Bouwer aan de slag met bamboestokken. Hoe dat er zal uitzien,  ontdek je op zaterdag 8 juli.

De allerkleinsten kunnen zich dan weer uitleven in ons peuterdorp waar onder meer hun zintuigen geprikkeld worden. Maar ook de bamboestokken hebben hier een rol te spelen.

Kan je wel wat rust gebruiken? Dan hebben we heel wat knutselactiviteiten voor jou in petto. Ga naar huis met een zelfgemaakte brooddoos om vanaf nu  je gezonde lunch in mee te nemen. Nadien kan je flink je tanden poetsen, met de tandpasta die wij jou leren maken.  Ook met fruit valt heel wat te knutselen. Helemaal zen? Daar zorgt de kinderyoga voor.

In het kinder- en tienerdorp maken we uiteraard ook plaats voor muziek. Want we zijn er rotsvast van overtuigd dat ook muziek je beter doet voelen.  Daarom brengen de Hippe Gasten ons in beweging op het Zuiden Zindert-podium tussen 14u en 15u. Radio Martiko zet doorlopend de juiste sfeer in het kinderdorp zelf.

Om 15u opent het kinder- en tienerdorp zijn deuren en ben je welkom om dit alles te komen ontdekken.