Dubbel feest: Vijverfestival krijgt twee dagen na festival Dilbeekse Cultuurprijs

By 12 juli 2016Nieuws

De organisatoren van het Vijverfestival hebben er een geweldig weekend opzitten. Niet alleen kwamen vrijdag en zaterdag meer dan 10.000 mensen festivallen aan het kasteel van Dilbeek, op maandag kreeg de vzw Vijverfestival ook nog eens de Dilbeekse Cultuurprijs.

De prijs werd maandagavond op de 11-juliviering in de Kasteelhoeve uitgereikt door Diane Van Hove, schepen van Cultuur in Dilbeek. “We zijn enorm blij dat we de prijs dit jaar aan een jonge vereniging kunnen geven die mensen verbindt. Het Vijverfestival verbindt jong en oud, lokaal en multicultureel en wereldmuziek en popmuziek”, zei ze.

Vervolgens mochten de vrijwilligers van de vzw Vijverfestival het podium op om de prijs in ontvangst te nemen. “Dit is een hele eer”, zegt woordvoerder Guy Stevens. “We zijn vereerd dat aan ons gedacht is. Op onze dertiende editie blijkt nog maar eens dat wij Dilbeek echt wel op de kaart zetten. Duizenden bezoekers, artiesten uit alle provincies en het buitenland die vol lof zijn en dat alles in een geweldige sfeer en een milieuvriendelijke en toegankelijke setting. Het is fijn om met de Cultuurprijs nu ook erkenning te krijgen vanuit de Cultuurraad, die we dankbaar zijn voor de jarenlange steun.”