Feestelijke start voor jarig Vijverfestival

By 14 juli 2018Nieuws

De eerste avond van het Vijverfestivalweekend zit erop. Jakomo charmeerde, Johan Verminnen triomfeerde, Mensch, Erger Je Niet bracht de massa aan het dansen en Twallie deelde de genadeslag uit. Een tweeduizendtal festivalgangers zag dat het goed was.

Ideale omstandigheden waren het vrijdagavond: temperaturen tot 26 graden, de ondergaande zon en mooie muziek. Het Vijverfestival kon amper beter gedroomd hebben. Het begon vrijdagavond al goed met Jakomo, een groep boordevol talent uit eigen streek. Met hun zonnige gitaren leverden ze de ideale soundtrack voor de vooravond.

Johan Verminnen voorstellen hoeft niet meer, en dat bleek ook uit de grote opkomst. Zowel jonge als wat oudere mensen zagen de 67-jarige zanger alle registers opentrekken. Verminnen switchte vlot tussen ingetogen en uptempo liedjes, bezong Brussel en de liefdes van zijn leven en sprak de vele opgedaagde fans toe met die warme stem van hem. Puur genieten.

Het feestje daarna op gang trekken was een eer die weggelegd was voor Mensch, Erger Je Niet. De Brusselaars draaiden voor het derde jaar op rij op het Vijverfestival en deden dat met de hen kenmerkende opeenvolging aan dansbare klassiekers. Een heerlijk dansfeest werd het, en daar genoten de festivalgangers duidelijk van.

Het was aan Twallie om de temperatuur nog wat meer op te drijven en dat deed hij uitstekend. De hits van het moment in een dj-set die bol stond van het tempo.

Guy Stevens

Author Guy Stevens

More posts by Guy Stevens