Het Vijverfestival: een paradijs voor rolstoelgebruikers

By 6 juli 2017Nieuws

Festivals niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers? Onzin! Kom dan maar eens een kijkje nemen op het Vijverfestival.

Ik zal het meteen maar opbiechten: ik ben zelf een rolstoelgebruiker. Al enkele jaren. En ik meen me ondertussen toch wel een ervaringsdeskundige te mogen noemen. Het lijstje met festivals die ik elke zomer bezoek, is lang. Het lijstje met festivals die ik zelf organiseer, is heel kort. Eéntje: het Vijverfestival. Het behoeft dan ook geen uitleg dat mijn mede-organisatoren en ik toegankelijkheid heel belangrijk vinden.

Daarom durf ik beweren dat ons festival dit jaar toegankelijker dan ooit is voor rolstoelgebruikers. Laten we beginnen bij de muziek. Aan beide podia die ons festival rijk is, staat een rolstoelpodium. Vooral dat aan het Vijverpodium levert je een uniek uitzicht op. Je kijkt naar beneden, aar dat prachtige podium in de vijver, en ziet alle festivalgangers om je heen en onder je staan. Last van grote mensen heb je zeker niet. Integendeel.

Maar het gaat verder dan dat. Aan dat Vijverpodium bevindt zich onze grootste bar. Die is hoog, zelfs voor wie kan rechtstaan. Maar speciaal voor rolstoelgebruikers hebben we er een wegje naartoe gemaakt en de toog aan één kant verlaagd, zodat ze daar zonder problemen zelf een drankje kunnen bestellen.

Als je toch niet zelf een drankje wil gaan halen, zal een van de vier aanwezige assistenten van Inter-Events je met plezier een handje helpen. Zij zijn heel de dag ter beschikking om je te helpen, bijvoorbeeld naar het aangepaste toilet.

Om het allemaal nog beter te maken, voorzien we ook in parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers. Aan cc Westrand kunnen zij op vertoon van hun parkeerkaart een plaatsje bemachtigen.

Ben je al zeker dat je komt? Stuur dan een mailtje naar guy.stevens@vijverfestival.be, dan kunnen we een plaatsje reserveren voor jou op de parking.

Twijfel je dan nog om te komen? Dan hebben we nog slechts één argument over: het wordt ge-wel-dig weer. Geen druppeltje regen en meer dan genoeg zon. Vergeet je zonnebrandolie niet!