Het Vijverfestival trekt lokale kaart voor vijftiende editie

By 27 april 2018Nieuws

De vijftiende editie van het Vijverfestival moet een gigantisch feest worden en daarom haalt de organisatie alles uit de kast. Eerder werden de optredens van Johan Verminnen en Mensch, Erger Je Niet al aangekondigd, nu trekt de vzw Vijverfestival een nieuw krat met namen open. Daarin vier artiesten en dj’s uit eigen streek. “Dat vinden we belangrijk”, zegt woordvoerder Ciska De Man. De Vijverfestivallers kunnen de komende vier weken ook opnieuw raden wie er naar het festival komt.

Het vijftiende Vijverfestival telt opnieuw twee dagen. “Op vrijdag 13 juli opent Jakomo, een groep uit ons eigen Dilbeek, het festival”, zegt Ciska De Man. “Daarna is het aan Johan Verminnen om ons publiek te vermaken, en Mensch, Erger Je Niet neemt vervolgens van hem over. De avond wordt afgesloten door Twallie, een dj uit Dilbeek.”

Voor zaterdag 14 juli maakt de organisatie van het festival al twee namen bekend: Bruna en Touchez. De eerste is een Dilbeekse band die het festival op het grote Vijverpodium in gang speelt, Touchez mag de debatten sluiten op het Vijverpodium. “Opnieuw twee lokale namen”, zegt De Man. “Omdat we dat zo belangrijk vinden. Het Vijverfestival is groot geworden dankzij mensen uit Dilbeek, voor en achter de schermen. Dit vijftiende Vijverfestival met een lokale toets moet de kers op de taart van die jarenlange arbeid worden.”

De line-up van het festival telt ook dit jaar een greep uit het beste wat ons land te bieden heeft op vlak van pop, rock, hiphop en wereldmuziek. “We zijn fier op de affiche die we dit jaar hebben”, zegt programmatieverantwoordelijke Guy Stevens. “Met enkele heel straffe namen. Maar de vier grootste groepen zullen onze festivalgangers moeten raden.”
De organisatie organiseert daarom voor de vierde keer De Eend, de actie waarin festivalgangers vier weken lang elke dag een tip krijgen naar wie de artiest is die die week gezocht wordt. “Via een formulier op www.DeEend.be kunnen ze raden. De winnaars krijgen als VIP toegang tot ons festival.”

Het Vijverfestival is ook dit jaar een gratis festival. Hou daarom 13 en 14 juli zeker vrij.

Ciska De Man

Author Ciska De Man

More posts by Ciska De Man