Johan Verminnen opent 15de editie van het Vijverfestival!

By 23 maart 2018Nieuws

PERSBERICHT

Al meerdere jaren zorgt het Vijverfestival in Dilbeek begin juli voor ambiance voor zowel jong als oud. Dit jaar organiseert het gratis parkfestival zijn 15de editie en daar pakt de organisatie graag mee uit. “We hebben heel wat in petto voor onze 15de editie.” zegt woordvoerder Ciska De Man. “Op vrijdag 13 juli zet niemand minder dan Johan Verminnen het feest in gang.”
Het Vijverfestival telt dit jaar opnieuw twee festivaldagen. Voor het tweede jaar op rij weten ze een levende legende te strikken om de feestelijkheden op gang te trappen op vrijdag 13 juli. “André Brasseur zorgde vorig jaar voor de grootste opkomt ooit aan festivalgangers op vrijdag. Daarom kozen we dit jaar voor Johan Verminnen omdat dit sowieso ambiance verzekerd is.”

Johan Verminnen voorstellen is als een regenjas aandoen in de zomer: het zou niet nodig moeten zijn. De 66-jarige Verminnen, uit Wemmel afkomstig, zong en schreef zich de jongste decennia een reputatie met grote R bijeen. “Jong of oud, iedereen kent zijn befaamde oerklassiekers als ‘In de Rue des Bouchers’, ‘k Voel me goed’ en ‘Mooie dagen’. De decibels zullen de lucht in gaan als iedereen uit volle borst staat mee te zingen.”

Voor Johan Verminnen zelf wordt het optreden in Dilbeek ook bijzonder. “Sinds hij in 1984 zijn carrière in onze gemeente wist te herlanceren, heeft Dilbeek een bijzondere plaats in zijn hart weten te veroveren. Dat zijn zijn eigen woorden, niet die van ons.” aldus Ciska De Man.

Meteen na het optreden van Verminnen kunnen de festivalgangers de benen nog meer losgooien op de tonen van Mensch Erger Je Niet, het dj-duo dat zelfs vastgegroeide heupen weer aan het swingen krijgt. “Ook artiesten uit onze regio zullen de affiche aanvullen.” De artiesten voor zaterdag 14 juli zullen begin mei vrijgegeven worden. “Hou dus zeker onze website en sociale media in de gaten voor de laatste updates.” De organisatie pakt dit jaar ook uit met een tentoonstelling naar aanleiding van de vijftiende verjaardag. “Meer nieuws daarover volgt binnenkort.”

Ciska De Man

Author Ciska De Man

More posts by Ciska De Man