Vrijdag 13 juli

Jakomo

18u30 - 19u15

Vorig jaar charmeerde hij nog met zijn band Tangerine, nu komt slaapkamerheld Julien Tanghe - hij maakt daar zijn muziek, of wat dacht u? - met Jakomo naar het Vijverfestival. Catchy en zonnig klinkend neemt de band je mee naar verre oorden, waar ook fans van Mac DeMarco, Arctic Monkeys en King Krule graag vertoeven. Neem het van ons aan: het is er fijn.

Johan Verminnen

20u - 21u15

Veelzijdiger dan Johan Verminnen maken ze zangers amper. De Brusselaar, afkomstig uit Wemmel, kan zowel raken met ingetogen songs als Brussel en Laat me nu toch niet alleen als met swingende liedjes als In de Rue des Bouchers en 'k Voel me Goed. Live levert dat een funky mix op, geschikt voor jong en oud. Dilbeek heeft een plekje in het hart van de zanger, vertrouwde hij ons toe, dus twijfelen we er niet aan dat dit een optreden wordt waar we binnen 15 jaar nog over spreken.

Mensch, Erger Je Niet

21u30 - 23u30

Dansbaarder dan Mensch, Erger Je Niet maken ze dj-duo's niet. Zeno en Oswald - een van de twee is een artiestennaam, gok maar raak - halen het beste van vroeger en nu uit hun vinylcollectie en mixen die liedjes op weergaloze wijze in elkaar. Derde keer is betalen, dus na de twee vorige jaren is het nu aan de mannen om u en ik op een avond vol funky stuff te trakteren. Allez allez, dansez!

Twallie

23u30 - 1u30

Vorig jaar opende hij het festival op vrijdag, nu mag hij het diezelfde dag afsluiten. Die klim op onze affiche is even steil als zijn opgang in het dj-wereldje. Hij tekent voor eclectische dj-sets waar de energie van af spat. Het is een cliché, maar dat mag soms: stilstaan is geen optie bij deze top-dj.

Zaterdag 14 juli

Daan

0u - 1u15

Wat is DAAN deze zomer van plan, vroegen we zijn manager enkele maanden geleden. Van zijn antwoord werden we niet meer of minder dan laaiend enthousiast: tenten platspelen. Ons gebrek aan tent hoeft niet te betekenen dat het niet zal lukken, wel integendeel: de parel van de Belpop scoort al jarenlang hits als waren het postzegels en weet met elke nieuwe plaat een nieuw segment van de muziekliefhebbers aan te spreken. Met hits als Icon, Swedish Designer Drugs, Housewife en ga zo maar door krijgen we een zanger op het toppunt van zijn kunnen op bezoek. Dat belooft vonken te geven.

Delv!s

22u - 23u | Vijverpodium

Eindelijk, eindelijk, eindelijk. De beste zanger van België heeft eindelijk een debuutplaat uit, heeft eindelijk een straffe band rond zich verzameld en staat op zaterdag 14 jul eindelijk op het Vijverfestival. Daar zal hij bewijzen dat zijn bijnaam 'de Vlaamse Marvin Gaye' echt niet uit de lucht gegrepen is. Niels Delvaux, zoals de jongeman heet, heeft een stem die zelfs zonder instrumenten onder je huid kruipt. Reken daar wat gitaren en blazers bij en je krijgt een verdomd funky optreden op het Vijverpodium. Dansen maar!

Kel Assouf

19u - 20u | 't Zuiden Zindert

Wat zijn we trots dat Kel Assouf op de affiche prijkt. Bijwijlen denk je Led Zeppelin of Queens of the Stone Age te horen, en dan komen die Afrikaanse ritmes plots heerlijk de kop opsteken en gaan je heupen aan het wiegen. Wereldmuziek met een voorliefde voor de betere rock van de hand van het meest energieke trio dat je dit Vijverfestival zal zien.

Touchez

1u30 - 3u | Vijverpodium

Waar moeten we beginnen? Touchez is een levende legende, geen fuif of festival in de regio waar de wandelende jukebox en liefhebber van de betere muziek de voorbije jaren geen plaatjes gedraaid heeft. Nu hij stilaan op alcoholgerechtigde leeftijd gekomen is, gunnen wij hem graag voorrecht om het festival op zaterdag af te sluiten op ons groot Vijverpodium. Hij mikt altijd raak, klinkt het bij zijn fans. Om te weten hoe ze dat bedoelen, kom je toch gewoon dansen met Touchez?

Mamihlapinatapai

23u - 0u | 't Zuiden Zindert

Een energiebom die even onnavolgbaar is als haar amper uitspreekbare naam. Onuitspreekbaar goed, noemen ze zichzelf, en daar sluiten wij ons graag bij aan. Mamihlapinatapai is een voortdurend rondtrekkend gezelschap dat pas stopt met spelen wanneer werkelijk iedereen in het publiek uitgeteld is van het dansen.

TheColorGrey

21u - 22u | 't Zuiden Zindert

Zwoeler dan TheColorGrey maken ze Antwerpenaren niet. Deze 23-jarige rapper, zanger, songwriter, producer, tieneridool en onvervalste klasbak zweert bij een stijl die het beste van soul, jazz, R&B, hiphop en pop met elkaar mengt. Live laat hij zich omringen door vijf topmuzikanten die hem de kans geven om nog meer te schitteren. Een lief scoren op het Vijverfestival? Hier zal het moeten gebeuren! Jij komt toch ook?

Douglas Firs

20u - 21u | Vijverpodium

Gentenaar Gertjan Van Hellemont is geen nieuwe naam. Integendeel: hij stond drie jaar geleden al op het Vijverfestival en man, wat hebben we daar van genoten. Omdat de man achter Douglas Firsdat optreden graag wilde overtreffen, trok hij naar Canada. Hij kwam terug met het prachtige album ‘Hinges of Luck’. Twaalf nieuwe nummers om te brengen op het Vijverpodium. Twaalf nieuwe nummers waar we nu al naar uitkijken. Laat maar komen, Douglas Firs!

Rhinos Are People Too

18u - 19u | Vijverpodium

Een opwindende mix van indiepop en experimentele geluidjes allerhande: met Rhinos Are People Too schotelen we dit jaar hapklare brok voor, wel een band waar je maar beter even goed voor gaat zitten op onze berg. In hun liedjes nemen ze je mee naar een prachtige imaginaire wereld, waarin filmhelden, seriemoordenaars, slachtoffers en duistere figuren de dansvloer met elkaar afvegen. Topgroep.

Anysa

16u20 - 17u | Vijverpodium

Verhalen vertellen: zoek in het Brusselse maar eens iemand die het beter kan dan Anysa, het zal je moeilijk lukken. Ze combineert een eigenzinnige soulvolle stem met songs die mooi fladderen tussen pop en r&b? Als invloeden haalt ze - hou u vast - Stevie Wonder, Arctic Monkeys, Lauryn Hill, Rihanna en Amy Winehouse aan. Geen kleine voetsporen om in te stappen, maar op het Vijverfestival is het aan Anysa om u te tonen dat ze het waard is.

Appelmoes-band

14u - 15u | 't Zuiden Zindert

Buurgemeente Asse stuurt enkele van haar beste muzikanten onze richting uit. Met hun aanstekelijke vertolkingen van kinderliedjes slagen ze er als geen ander in om zowel jongeren als ouderen aan het dansen en zingen te krijgen. Een kindergroep waar ook de ouderen van genieten, zeg maar, een band naar ons hart.

Qwasa Qwasa

0u - 1u | 't Zuiden Zindert

Amper 20 jaar is hij, maar Qwasa Qwasa is een dj die muziek van alle generaties en alle genres verbindt. Verwacht je aan een dansfeestje, met Afrikaanse, Latin- en Aziatische ritmes, doorspekt met zoveel levensvreugde dat je er spontaan van begint te huppelen.

Bruna

15u - 15u40 | Vijverpodium

Wat een internationaal gezelschap, zeg. Bruna bevat elementen uit Brussel, Keulen, Maastricht en Hasselt. Die combinatie levert een poppy geluid op dat volgens de band geen pop is. Eigenzinnig zijn ze wel. Treed binnen in een intieme wereld vol donkere, lichtjes naïeve en gebroken liedjes.