Prijzen

Tickets hoef je niet te kopen, want je mag gratis binnen op het Vijverfestival. Geen geld voor een festival met lekker eten, workshops en activiteiten voor kinderen en tieners, cocktails, frisdrank en pintjes, optredens op twee podia en heel wat randanimatie: wij zijn daar best fier op.
Drinken doe je op ons festival uit een herbruikbare Vijverfestivalbeker. Daar betaal je 1 euro voor. Ze worden niet terugbetaald aan het einde van het festival, maar ze zijn wel erg nuttig bij jou thuis en je kan ze volgend jaar gewoon inwisselen voor een nieuwe beker.
Drinken en eten doe je met dezelfde jetons. Daar betaal je 2,5 euro voor. Zeker voor drank is dat geen geld, want in onze festivalbeker kan 33 cl. Veel drank, dus!

Bereikbaarheid

Het Vijverfestival speelt zich af rond het kasteel op het Gemeenteplein in Dilbeek. Het Vijverpodium ligt in de vijver achter het kasteel, het Zuiden Zindert-podium ligt op het grasveld aan de andere kant van het kasteel.
Zowel met de auto, de trein als de bus is het festival te bereiken. Bekijk hier de busuren van bussen die onze richting uitkomen.
Je gps stelt je in richting ‘Gemeenteplein, Dilbeek’.

Medewerkers

Het Vijverfestival zou niets zijn zonder de vele medewerkers die er elk jaar een fantastisch feest van maken. Zij helpen ons door te tappen, drank rond te dragen op het terrein, tentjes recht te zetten, het podium te bouwen, groepen te begeleiden en veel meer.

Heb jij zin om lid te worden van de Vijverfestivalfamilie en een handje toe te steken? Stuur dan een mailtje naar lara@vijverfestival.be.

EHBO

Als er een ongeval gebeurt, doe je er goed aan zo snel mogelijk iemand van de organisatie (herkenbaar aan de zwarte T-shirts) of van het Rode Kruis aan te spreken. Zij kunnen dan snel en accuraat oordelen hoe er ingegrepen moet worden.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of ben je iets kwijt tijdens het festival? Of heb je iets gevonden dat niet van jou is? Dan kan je altijd bij onze infostand terecht, waar onze medewerkers je graag met raad en daad bijstaan. De verloren voorwerpen worden er bijgehouden, maar zij zijn ook van alles op de hoogte.
Zit je in de weken of maanden voor het festival al met een vraag? Dan kan je ons hier contacteren.

Denk aan je oren

Wie festival zegt, zegt muziek. En wie muziek zegt, zegt gehoorschade. Wij doen er op het Vijverfestival alles aan om het volume aanvaardbaar te houden, maar raden je toch aan om je oren te beschermen. Dat kan door je eigen gepersonaliseerde oordopjes mee te brengen, maar aan de infostand geven wij je ook graag een gratis paar oordopjes.

Toegankelijkheid

Het Vijverfestival is een toegankelijk festival, op alle mogelijke vlakken. Niet alleen verwelkomen we graag mensen van alle culturen, maar ook wie minder goed te been is heeft zijn plaats op ons festival. Er is in aangepast sanitair voorzien op het festivalterrein en aan beide podia staat een rolstoelpodium van waarop rolstoelgebruikers en wie minder goed te been is een uniek zicht hebben op het podium en de toeschouwers.

Merchandising

In de merchandisingtent van het Vijverfestival kun je heel de dag terecht om de aankoop van je leven te doen. Je hebt de keuze tussen onder meer een slabbetje, een knap T-shirt en een poncho van het festival en dat alles aan heel aanvaardbare prijzen.

Wereldmarkt

Naast de traditionele Belgische frietjes kan je op de wereldmarkt proeven van hapjes uit alle windstreken.

Alle hapjes worden geserveerd in milieuvriendelijke bordjes of kommetjes en bestek. Al jaren besteden we extra aandacht aan milieuvriendelijkheid, afvalvoorkoming en duurzaamheid.

Natuurlijk is er ook opnieuw onze zuiders cocktailbar, waar je heerlijk kan wegdromen bij een mojito, cuba libre en veel meer.

Ook de ijsboer staat opnieuw klaar met zijn lekkere ijsjes.

Kinder- en tienerdorp

Het kinder- en tienerdorp is een vaste waarde tijdens het Vijverfestival. Het is de plek bij uitstek waar kleuters, kinderen en tieners kunnen proeven van heel wat creatieve workshops. Bovendien zijn er speeltuigen bij de vleet, waar ze zich helemaal kunnen uitleven in de zon.

Dit jaar opent de Appelmoes-band om 14u ons festival op zaterdag en kan je aansluitend tot en met 18u in het kinder- en tienerdorp deelnemen aan de workshops. 

Babybar

Het Vijverfestival is een evenement voor het hele gezin en daarom laten we je graag kennismaken met onze Babybar. Die zorgt ervoor dat mama’s in alle discretie, rust en comfort hun kind de borst kunnen geven. 

In de babybar kan je ook terecht om flesjes en groentepapjes op te warmen. Het is leuk dat het hele gezin mee op stap kan, ook de mama met de baby.

Zijn er regels waar ik me aan moet houden op het festival?
Uiteraard, en wel deze:

 1. Je brengt geen eigen drank of eten mee naar het festival.
 2. Je zwemt voor je eigen veiligheid niet in de vijver en duikt er niet in.
 3. Personen die dit verbod negeren, kunnen de toegang tot de festivalsite ontzegd worden.
 4. Je hangt geen politieke propaganda op of deelt geen flyers uit.
  Affiches en flyers van evenementen mogen alleen opgehangen worden op de daarvoor voorziene plaats op de festivalsite.
 5. Je weigert niet om te betalen voor je consumpties, anders wordt de toegang tot het festival je ontzegd.
 6. Bij het verlaten van het festival produceer je geen nodeloos lawaai, zodat de nachtrust van de buurtbewoners gerespecteerd wordt en het goede imago van het Vijverfestival behouden blijft.
 7. Wanneer je de toog bemant, heb je de plicht personen alcoholische dranken te ontzeggen als ze duidelijk onder invloed zijn van alcohol. Aan jongeren onder de 16 jaar wordt geen alcohol geschonken en wie jongeren is dan 18 jaar krijgt geen sterkedrank. Als hier twijfel over is, neemt de barverantwoordelijke de beslissing over het al dan niet serveren van drank.
 8. Je steelt geen goederen die eigendom zijn van vzw Vijverfestival en brengt er ook geen schade aan toe. Als je dat wel doet, geeft dat aanleiding tot gerechtelijke vervolging, ongeacht de waarde van de goederen.
 9. Het gebruik, bezit en/of verhandelen van de door de wet als ‘illegaal’ omschreven verdovende middelen is verboden binnen de festivalsite. Een overtreding op deze regel leidt tot zware sancties en mogelijk gerechtelijke vervolging.
 10. Je stelt je verdraagzaam op tegenover andere bezoekers van het festival. De organiserende vzw verwacht van elk lid en elke bezoeker ook respect voor de infrastructuur en het materiaal.
 11. De bezittingen van andere festivalbezoekers stelen, doe je uiteraard ook niet. Vzw Vijverfestival is evenwel niet verantwoordelijk voor de persoonlijke bezittingen die er worden achtergelaten.