Smullen maar: dit kan je eten en drinken op het Vijverfestival

By 13 juli 2018Nieuws

Naast goede muziek en leuke randanimatie kan je op het Vijverfestival ook lekker eten en drinken aan de (cocktail-)bars, foodtrucks en eetstandjes op de wereldmarkt. We nemen je mee op een culinaire trip.

Zaterdag 8 juli: je bent op weg naar een optreden, maar dan komen kruidige geuren je tegemoet. En je volgt – uiteraard – je neus. Congolees, Indonesisch, Italiaans of gewoon een vettig pak frieten?

Frietjes

Als je het ons vraagt, zijn frietjes nog altijd het ultieme festivalvoedsel. Net daarom vind je een groot frietkraam op de weide met de goudgele lekkernij. Uiteraard kun je er ook terecht voor een vleesje.

Groen-rode tentjes

Maar met frieten alleen heb je niet gegeten. We maken het allemaal graag wat exotischer door verenigingen uit tal van landen uit te nodigen op ons festival. Zij hebben elk een standje met lekkers uit hun land van herkomt. Heerlijk smullen van loempia’s, bami, pasta, samosa en heel wat ander lekkers.

Deze landen zijn vertegenwoordigd: Brazilië, Tibet, Iran, Turkije, Cambodja, Spanje, Ecuador, Marokko, Congo, Senegal, India, China, Indonesië en Ethiopië.

Foodtrucks

Oat on the Road heeft één basisingredient: haver. Laat je verrassen door haverwraps gevuld met groenten en tapenade van zongedroogde tomaatjes, een haverburger, een groentenpizza of zelfs haverpannenkoeken.

Foods by Els heeft geen alledaags menu: broodje tomatensaus en feta, balletjes in Affligembier of een pikant chilibroodje. En allemaal even lekker.

Bahn-mi laat je kennismaken met de Vietnamese keuken. Tam en Karen laten je zelf je combinatie samenstellen. Rundsvlees, kip of tofu? Op een broodje, met rijst of noedels? Voor elk wat wils.

Hamburgers, hamburgers en nog eens hamburgers. En dat op Afrikaanse wijze. Daarvoor kan je terecht bij Afroburgers. “Ik associeer koken met leven”, zegt de chef. “Geven en delen is heerlijk.”

De wereldmarkt samengebracht in één foodtruck. Lekker eten uit alle windstreken, waar kwaliteit en lekker eten centraal staan, dat vind je bij La Mundial.

Ice Jewels and Daydreams

Terwijl je een taartje of gebakje eet en slurpt van een koffie, grasduin je tussen de 925 verschillende handgemaakte juwelen of proef je ook een speciale limonade.

Koffie voor het goede doel

De koffiebakfiets met het hart op de goede plaats. Wilde Koffie schenkt per koffie 10 cent aan het goede doel, een initiatief dat wij graag steunen.

Bars

Het wordt dorstig weer, dus helpen wij de festivalgangers graag met het lessen van hun dorst. Aan onze bars hebben ze dan ook de keuze tussen tal van alcoholische en niet-alcoholische drank. Nieuw dit jaar is dat er in elke bar wijn te krijgen is.

Cocktailbar

Wie het liever wat exotischer heeft, kan terecht in de cocktailbar. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Een lekkere Italian Lemon-mocktail, een Cuba Libre, Mojito en Tropical of fairtrade-fruitsap: het kan er allemaal.

Guy Stevens

Author Guy Stevens

More posts by Guy Stevens