Vijverfestival pakt uit met Daan, TheColorGrey, Delvis en Douglas Firs

By 26 mei 2018Nieuws

De voorbije vier weken hebben vele tientallen mensen deelgenomen aan De Eend, de op De Mol gebaseerde actie van het Vijverfestival in Dilbeek. De festivalgangers kregen er de kans om VIP-tickets te winnen door aan de hand van tips te raden welke groepen naar het gratis festival zouden komen. De affiche telt na vier weken vier grote toevoegingen: TheColorGrey, Delvis, Douglas Firs en headliner Daan. “We zijn erg fier op onze line-up, die we volgende week compleet maken”, klinkt het bij de organisatie.

Op de website www.DeEend.be daagden de organisatoren van het Vijverfestival de festivalgangers uit. Elke dag een tip, elke week een andere artiest die gezocht werd. Het leverde nu al voor het derde jaar op rij een leuke wedstrijd op, waar vele tientallen festivalgangers aan deelnamen. “We zijn blij dat we zo vier festivalgangers twee VIP-tickets voor de vijftiende editie van ons festival konden geven”, zegt woordvoerster Ciska De Man. “Ze waren er allemaal snel bij: aan één tip hadden ze al genoeg om het te raden.”

De artiesten die dit jaar gezocht werden, zijn Douglas Firs, Delvis, TheColorGrey en headliner Daan. “We hebben flink wat moeite moeten doen om deze line-up bij elkaar te puzzelen”, zegt programmator Guy Stevens. “Maar wat zijn we trots. Douglas Firs is gewoon gemaakt om in de vooravond, bij een ondergaande zon, te spelen op ons festival. Die liedjes met die achtergrond, dat wordt heerlijk wegdromen. Voor TheColorGrey en Delvis hebben we ook een inspanning gedaan, omdat we zo enorm in hen geloven. Zwoeler dan TheColorGrey maken ze rappers echt niet en meer funky en soulvoller dan Delvis vind je ze niet in ons land. Doe je ogen toe en je denkt dat je Marvin Gaye hoort. En dan onze headliner: Daan. Zoveel hits, zoveel talent. Dit wordt een feestje om ons nog lang te herinneren.”

Dit zijn de vier winnaars van De Eend: Sander Cuypers, Matthias Van der Mauten (die al drie jaar op een rij won met De Eend), Tim Tastenoy en Patrick Ruyskensveld.

Ciska De Man

Author Ciska De Man

More posts by Ciska De Man