Daan en Duivels kleuren zonnig vijftiende Vijverfestival

By 15 juli 2018Nieuws

Het vijftiende Vijverfestival is een grandioos feest geworden. Ruim elfduizend festivalgangers werden twee dagen lang onder de blakende zon ondergedompeld in een heerlijk bad vol muziek, lekkers uit alle windstreken, multiculturaliteit en familiepret. Winnaars van het feestweekend waren Daan, Johan Verminnen en TheColorGrey, maar ook de Rode Duivels eisten een hoofdrol op.

Het Vijverfestival is de voorbije jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de festivalwereld. De combinatie van een unieke locatie, eetstandjes met lekkers uit alle windstreken, food trucks, een kinder- en tienerdorp en een hart voor het milieu en de medemens lokt al veertien jaar duizenden festivalgangers naar het kasteelpark in Dilbeek.

Alles uit de kast

De vrijwilligers van de organiserende vzw haalden afgelopen weekend alles uit de kast om de vijftiende editie van het festival de nodige luister bij te zetten. De kaart van talent uit eigen streek werd getrokken, aangevuld met headliners en opkomend talent waar de organisatoren rotsvast in geloven.

Mensch, Erger Je Niet.

Zo stonden onder meer Jakomo, Bruna, Anysa, Twallie, Touchez en Mensch, Erger Je Niet op de twee podia die het festival rijk is. Met Rhinos Are People Too, Kel Assouf, TheColorGrey en Delvis werden daar een scheut soul, venijnige gitaren en eigentijds experiment aan toegevoegd.

De festivalgangers genoten ook van headliners Johan Verminnen – op vrijdag – en Daan op zaterdag. Beide heren toonden op hun eigen manier wat hen zo goed maakt: de warme Nederlandstalige nummers vol weemoed van Verminnen tegenover de elegante uitstapjes van popduivel Daan richting electro en kleinkunst. Het Vijverfestival smulde, zeker toen Daan Victory opdroeg aan de Rode Duivels. “Fucking Fransen”, zei hij, wat onthaald werd op luid applaus.

Engeland afgemaakt

De steltenlopers waren erg populair.

De Belgische voetballers waar hij naar verwees, speelden ook een hoofdrol op het festival. Zaterdag om 16 uur hakten zij onder grote belangstelling Engeland in de pan, wat resulteerde in een groot volksfeest op het festival. De Belgische driekleur was alomtegenwoordig en stond centraal in het feestje dat de rest van de dag gebouwd werd.

Tussendoor amuseerden steltenlopers de festivalgangers, speelden de allerkleinsten naar hartelust in het kinderdorp en keken alle festivalgangers verbaasd op wanneer de lelies in de Dilbeekse vijver plots licht begonnen te geven.

Ook meer dan het vermelden waard: het optreden van Appelmoes-band. Een kindergroep zoals we dat graag hebben: klassieke kinderliedjes in een modern en eigenzinnig jasje gestoken.

“Erg tevreden”

“We zijn erg tevreden”, zegt programmator Guy Stevens. “We zijn gegaan voor een mix van jong en oud, voor een programma dat iedereen aanspreekt en generatiekloven dicht. En de mensen zo zien genieten doet dan enorm deugd. Het Vijverfestival is en blijft een familiefestival dat mensen verbindt en samenbrengt. Een festival waar wij, de organisatoren, oprecht fier op zijn.”

De organisatoren noemen Daan, TheColorGrey, Johan Verminnen en Delvis als hun hoogtepunten. “En de Rode Duivels natuurlijk”, zegt Stevens. “Het maakte ons verjaardagsweekend er alleen maar mooier op.”

Guy Stevens

Author Guy Stevens

More posts by Guy Stevens