Skip to main content

Het jaarlijkse Vijverfestival in Dilbeek is op zoek naar nieuwe organisatoren om doorheen het jaar de editie van volgend jaar vorm te geven. “Van handige Harry’s tot sfeermakers: iedereen is welkom”, klinkt het bij de organisatie.Dat er elk jaar duizenden feestende festivalgangers zich verzamelen rond het kasteel in Dilbeek en daar genieten van twee festivaldagen boordevol plezier, hebben zij te danken aan de honderden vrijwilligers die de dag zelf de kassa’s en togen bemannen, de workshops in het kinderdorp in goede banen leiden, zorgen dat de artiesten goed ontvangen worden en ga zo maar door.

Wat veel minder zichtbaar is, is dat aan het organiseren van een festival van die grootteorde maanden organiseren, plannen en vergaderen vooraf gaat. Dat gebeurt door een kleine kern van vrijwilligers binnen de vzw Vijverfestival, die doorheen de jaren aan de nodige verandering onderhevig is. Ook nu kondigt een generatiewissel zich aan. Wat oudgedienden vinden het tijd geworden om hun werkkleding wat rust te gunnen en volgend jaar gewoon als festivalganger op te duiken in Dilbeek.

Vandaar deze oproep: het Vijverfestival is op zoek naar nieuwe kernleden die doorheen het jaar mee willen nadenken over de volgende editie en de toekomst van het festival. Van artiesten boeken, promotiecampagnes in elkaar steken en de plattegrond van ons terrein herdenken tot potentiële sponsors warm maken: voor ieder is er wat wils. Zowel computergenieën, briljante schrijvers, grafici en beeldenschieters als sterke beren met of zonder ruimtelijk inzicht en hand-oogcoördinatie zijn van harte welkom. “Iedereen is welkom”, klinkt het bij de organisatie. “Er zijn taakjes genoeg die doorheen het jaar moeten gebeuren. Je komt terecht in een groep vreemden die doorheen de jaren zelf allemaal vrienden geworden zijn, en waarin plezier maken en het best mogelijke festival organiseren centraal staan.”

Interesse? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of check vijverfestival.be/meewerken