Skip to main content

Op talrijke plaatsen in Dilbeek duiken de jongste weken inzameldozen van het Vijverfestival op. De organisatoren vragen de fans van het festival om daar hun overtollige Vijverfestivalbekers te deponeren, zodat die hergebruikt kunnen worden.De Vijverfestival en zijn beker: al sinds de eerste editie van het festival is dat een niet kapot te krijgen duo. Vanuit ecologisch standpunt kozen de organisatoren voor een herbruikbare beker, die festivalgangers op de festivaldag(en) urenlang gebruikten. Daarna namen veel van die bezoekers de hebbedingen mee naar huis, om er bijvoorbeeld hun tandenborstel in te bewaren.

Omdat de organisatoren hun collectie bekers zien slinken, roepen ze de festivalgangers nu op om de bekers die ze thuis hebben te deponeren in de inzameldozen die te vinden zijn in basisschool De Kriebel, basisschool Klavertje Vier, lagere school De Klimop, kleuterschool ’t Keperke, de AD Delhaize van Groot-Bijgaarden, sporthal Ten Gaerde in Groot-Bijgaarden, zwembad Dilkom, cc Westrand, koffiebar Skuim en op 26, 27 en 28 mei op de Bouwkermis in Dilbeek.

“Vanuit financieel en ecologisch standpunt hopen we dat veel mensen die bekers inleveren”, klinkt het bij de organisatie van het Vijverfestival. “Want hoe meer bekers we ingezameld krijgen, hoe minder snel we er nieuwe moeten laten bijmaken. Zo kan je het festival steunen zonder dat het je geld kost.” Maar, zo benadrukken de organisatoren, lever ze niet allemaal in. “Hou er eentje bij om mee naar het festival te komen.”